Debattforum Vindegg.no
Start a New Topic 
Author
Comment
Færre tog til/fra Ustaoset i helgene

NSB har 3 tog til fjells fredag ettermiddag om vinteren- og med retur søndag. Toget fredag fra Bergen 1658 stopper ikke på Ustaoset- kun på Haugastøl og Geilo- før det ender opp på Ål. Likedan stopper ikke 14.44 toget fra Geilo på Ustaoset mot Bergen. Jeg har klaget til NSB- og oppfordrer alle som har hytte på Ustaoset til å klage. Det tar ikke mange minuttene å stoppe på Ustaoset!!

Re: Færre tog til/fra Ustaoset i helgene

Årsaken til at de to togene du nevner ikke stopper på Ustaoset, er at de krysser andre tog på Ustaoset og derfor må kjøre i spor 2. Til spor 2 er det ikke plattform, og da er det heller ikke anledning til å ha avstigning / påstigning iht. Infrastrukturforskriften. Det vil derfor være nytteløst å klage til NSB om dette. Se også på nettsiden til Statens Jernbanetilsyn, www.sjt.no der du kan lese mer om dette.

Plattform til spor 2 på Ustaoset og undergang eller planfri overgang dit fra stasjonen, tror jeg ligger svært langt frem i tid - mange stasjoner med mye større trafikk ligger utvilsomt høyere opp på prioriteringslisten enn Ustaoset.

Hvis man skal klage på noe vedr jernbanen på Ustaoset, bør man heller klage til Jernbaneverket. Alle tog vestfra fløyter lenge og vel og til alle døgnets tider idet de passerer hotellet. Det skyldes at Jernbaneverket har "glemt" å ta ned varselskiltet for planovergang (togene skal alltid fløyte før ubevoktet planovergang) for planovergangen som en gang for mer enn 10 år siden ble fjernet for veien inn til vokterboligen. (Togene østfra fløyter jo ikke; der har man "husket" å ta ned skiltet.)