Debattforum Vindegg.no
Start a New Topic 
Author
Comment
Forholdene på Ustaoset

Er ofte på Ustaoset.En kamerat har hytte der.
Har selv hytte på Hovden men er ikke vant med slike
tilstander.Ønskje hytteeiere til fjells i påsken
med trussel omborttauing av bil tyder at maksimalt
skal tynes ut av hytteierne .
Hvem står bak denne galskapen.
Dann en hytteforening og si at nå er det nok på
utbytting av hytteeirene.
Skal til Ustaoset om en uke.
Fyller bensin på Geilo da jeg regner med at det står
et parkometer ved siden av bensinpumpa på Ustaoset.
Kanskje flere burde vurdere å flytte til Geilo.
Ha en fortreffelig påske.

Re: Forholdene på Ustaoset

Regner med at det er parkering du er opptatt av?

Som en liten opplysning til å begynne med, det finnes allerede en hytteforening på Ustaoset, Ustaosets Vel. Som forøvrig er en av landets eldste...

De, og de fleste hytteeierene har forstått at parkering ikke handler om å tyne hytteeiere, men om å få betalt for den jobben man gjør. Vi i Usta eiendom står ansvarlig for de aller fleste parkeringsplassene i Ustaoset sentrum, og tar en pris som vi føler er fullt forsvarlig. Parkeringen foregår i hovedsak på vår private grunn, som vi sommerstid opparbeider og tilrettelegger. Vinterstid skal dette brøytes, og siden snøen kom i høst har det gått med i overkant av 500 timer med traktor for å holde disse i stand. En traktortime koster nærmere 1000 kroner, om ikke mer. Så kan du regne ut resten selv.

Vi har valgt å ta direkte betalt for dette, slik at det bare er de som faktisk parkerer som betaler. Alternativet, som de har benyttet på Hovden og til dels på Geilo, er å bake inn disse kostnadene andre steder. Enten i de kommunale avgiftene, hvis det er kommunen som brøyter, eller ved å legge på prisene.

Det finnes et antall offentlige parkeringsplasser som ikke koster noe langs RV7. De plassene som ligger på offentlig grunn på Ustaoset er av kommunen besluttet at skal benyttes til døgnparkering, slik at de som bare vil til Ustaoset for å gå en skitur også skal ha mulighet til å parkere.

Til sist, vi tilbyr parkering som en tjeneste, men vi leker ikke butikk. Det er fullt mulig å komme seg til Ustaoset med offentlig transport, slik at synes du parkeringen er for dyr må du gjerne ta toget. Kan hende får vi igjen betjent stasjon hvis mange nok gjør det. For vår det ville det antagelig vært mer lønnsomt å bruke de 500 traktortimene på noe annet, og tilbakeføre parkeringsplassene til jorder der folk kan gå på ski. Vi kunne nok også skrudd prisene kraftig ned mot at folk graver ut parkeringsplassen sin selv, men jeg vet ikke hvor mange som ønsker å spa vekk 10-20 kubikkmeter snø før de parkerer (parkeringsplass på 2*4 meter, og 1-2 meter snø). Ikke å forglemme at det kanskje må gjøres en dugnad for å få vei også...