Debattforum Vindegg.no
Start a New Topic 
Author
Comment
Småviltjakt med hund.

Hei,

noen som vet om områder nær Ustaoset hvor det er småviltjakt med hund? Og evt om det er mulig med jaktkort?

Re: Småviltjakt med hund.

Ad småviltjakt. Det beste man kan gjøre er å ta kontakt med Geilo Jeger og fiskeforening. De har noen områder. Ellers er det Haugastøl Jeger og Fisk. Der oppe har Hol Kommune Haugastøleigedommane. Mange reiser også til Halne. Jeg er ikke sikker på hvsm som tillater hund. På de to siste kontakter man Haugastøl Turistsenter og Halne Fjellstove. Kjell Mykkeltvedt på Geilo kan kontakter ad Geilo Jeger og Fisk.-- God Jakt.

Re: Småviltjakt med hund.

Terrenget fra rjuken til hallingskarvet er tjukt i rype, men det er privat utleid på åremål. Haugastøl er kun uten hund. Ett terreng for hund på geilo , geilo jeger og fisk sitt. Men det er absolutt tomt for rype, et lite terreng inne i en tjukk skog ved kikut. Er dog litt tiur der, men de lokale pleier å knerte de innen byfolk får en sjangs (altså uke 1 av jakten, som kun er for bygdisene).

Er og et hundeterreng ved halne, gikk der tidliger men så kun 2 ryper (fjellryper) på 7(!!) dager, og jeg mistenker at de er tamme, utsatt av grunneier . Han som selger jaktkort der sier han ser flust av ryper, men da er de veldig sky for andre folk.