Debattforum Vindegg.no
Start a New Topic 
Author
Comment
DAB radio.

Som kjent vil FM-nettet slukkes i løpet av 2017. Så vidt jeg har registrert får vi inn mange flere kanaler via DAB. Men jeg har foreløpig ikke greid å få inn NRK Hordaland via DAB. Skulle anta at det er mange på Ustaoset som kunne tenke seg å få inn denne kanalen. Etter det jeg har fått opplyst vil dette bli vanskelig. Kun via nettradio eller kanskje via antenne. Har ikke funnet ut hvem som bestemmer hvilke kanaler som skal være tilgjengelige via DAB i vårt område. Noen som vet? Kan det påvirkes? Hordaland vel så interessant som Telemark skulle jeg anta.

Re: DAB radio.

Det er riktig at NRK Hordaland ikke kan mottas via DAB på Ustaoset. Dette skyldes at NRKs regionkanaler bare sender i bestemte geografiske områder. På Ustaoset sendes NRKs regionsendinger for Buskerud, Telemark og Vestfold. På dette kartet kan du se hvilke regionskanaler som sendes hvor: http://radio.no/dekning/

Re: DAB radio.

Dette var jeg klar over! Se ovenstående! Det er via tv og radio oppfordret til å komme med innspill! Mitt innspill er at i vårt område er jeg sikker på at NRK Hordaland er mer riktig enn NRK Telemark. Hvem er rette instans til eventuelt å klage på dette? Hvorfor er NRK Telemark og Vestfold foretrukket i forhold til Hordaland?

Re: DAB radio.

Hei . da tror jeg at Ustaoset Vel er det riktige å sende denne henvendelsen til

Re: DAB radio.

Her er svaret som kom fra NRK:

"Jeg har sjekket litt i forhold til den nærmeste senderen i hordaland, og den er nok for langt unna Ustaoset til at du kan få inn de sendingene der. Men jeg ser også at det er planlagt to sendere helt på grensen mellom Hordaland og Buskerud, som vil være en Hordaland-sender. Når disse kommer opp, er det større muligheter for at du vil kunne ta inn disse signalene."

Re: DAB radio.

Hei . Jeg er ikke sikkert på hvor du har hytte. Men det er slik at DAB på grunn av en feil, ikke er tilgjengelig her i Ustaoset gryta. Vi har en som følger denne saken tett. Det er visstnok en feil i den masta som er satt opp på Ustetind. Denne feilen blir ikke rettet.

Re: DAB radio.

Takk for svar!Dersom det er en feil på masta på Ustetind er det da merkelig at den ikke kan rettes? ? Fint om dette følges opp! Feil blir vanligvis rettet!
Stein

Re: DAB radio.

Hei!

Vet du om det er noe oppdatert info i denne saken? Jeg har prøvd flere radioer
nå i sommer uten å klare å ta inn DAB-signaler.

Re: DAB radio.

Vet ikke noe mer. Men har et tips. Ta med radioen inn på vidda. Søk inn stasjoner. Der får du inn Hordaland.La den bli stående på den stasjonen. Da er det mulig du får den inn på hytta etterpå. Vi får nå inn Hordaland under gode værforhold. I snøvær og regn faller den ut. I annen etasje på hytta får vi den inn hele tiden. Vi har hytte i Steinviklie. Lykke til.