Debattforum Vindegg.no
Start a New Topic 
Author
Comment
Båndtvang

Hei!
Minner alle hundeeiere om at det i Hol kommune faktisk er båndtvang også om vinteren i enkelte perioder, se tekst under. Vis hensyn til oss som har hunden i bånd og de som ikke synes det er stas å måtte svinge unna løse hunder!

Så vil vi alle få en trivelig skitur i de fantastiske skisporene som preppes:-)

Her er info hentet fra Hol kommune sine nettsider:

Hunder og båndtvang

HUNDEHOLD I HOL KOMMUNE

Generelt gjelder at hunden alltid skal være under kontroll.


Båndtvang I tiden 1. april til 31. oktober er det båndtvang i Hol kommune. I denne perioden skal hund holdes i bånd eller være forsvarlig innestengt.
I tiden 21. august til 1. november er det unntak for hund under lovlig jakt og lovlig trening (lovlig jakt/trening krever tillatelse fra berørt grunneier), samt for rednings-, politi- og gjeterhund under oppdrag.
I tiden 1. november til 31. mars kan hund løpe løs dersom den blir forsvarlig fulgt. Hunden skal imidlertid alltid være under kontroll.

I jule-, vinter- og påskeferie er det båndtvang i alle dobbeltsporede preparerte skiløyper.

Jakt og trening av hund I tiden 21. august til 31. mars er det tillatt med hund til lovlig jakt og lovlig trening (lovlig jakt/trening krever tillatelse fra berørt grunneier).

Hundemøkk I henhold til kommunal forskrift om hundehold plikter hundeeier å fjerne hundemøkk bl.a. i tettbygd strøk, langs offentlig vei, tilrettelagt friluftsområde og i skiløype.